Küldetés

Szeretnéd megtudni az igazságot, a táplálkozásunkat érintő, és ezáltal egészségünket nagyban veszélyeztető különféle élelmiszeripari eljárásokról, adalékanyagokról, vegyszerekről, átverésekről és csalásokról? Lehet, hogy néhány cikk elolvasás után lesz néhány nyugtalan éjszakád, de ha valóban érdekel a saját és szeretteid egészsége, akkor ezekről tudnod kell.

Az élelmiszer és egészségipar viszont biztosan nem szeretné, ha tudnál ezekről, sőt a média sokszor pont az ellenkezőjéről akar meggyőzni, mint amikről itt tudomást szerezhetsz.

De csak akkor van esélyed az igazi egészségre, ha tájékozott vagy. Csakis így veheted fel a harcot az élelmiszeripar és egészségipar gazembereivel, akik az egészségeden keresztülgázolva csak a profitot tartják szem előtt.

Az egyik legnagyobb kihívás, hogy táplálkozásunkat egészségesen, intelligensen és felelősen tudjuk megoldani. Nagyon sok ember öntudatlanul étkezik. Olyan ételeket esznek nap mint nap, amire semmi szükségük, vagy amelyek kifejezetten károsak. Aztán csodálkoznak rajta hogy miért kövérek vagy egészségtelenek. Végletekig feldolgozott, és mérgezett szemetet esznek.

Van azonban egy még rosszabb változat, mikor az egészséges élelmiszer illúzióját keltik, és mi nyugodt szívvel fogyasztjuk és adjuk gyermekeinknek, a megfelelő minőségűnek hitt ételeket, italokat vagy táplálékkiegészítőket.

Szerencsére, annak aki valóban akarja, létezik megoldás. És ez nem más, mint a tudatos táplálkozás. Azt adjuk a testünknek, amire annak az optimális egészségéhez, funkciójához és energiához szüksége van. Se többet sem kevesebbet. Tiszteljük a testünket és kezeljük helyén ezt az ajándékot. Nos a döntés immár szerencsére a te kezedben van. Élj a lehetőséggel, és ne nyelj le bármit!

Tompos Zsolt
A Tudatos Táplálkozás oldal alapítója és szerkesztője