Küldetés

Az élelmiszergyártók döntő többségének nem az a célja, hogy egészséges és tápláló ételekkel lássanak el bennünket. Az egyetlen cél ami a szemük előtt lebeg, az a profit. A gyenge minőségű élemet pótlandó, különféle táplálékkiegészítőkkel ugyanaz a helyzet. Egy részük fölösleges, másik részük, noha hasznos lenne, gyenge minőségű, vagy hamisított. Akkor most hogyan tovább?

Ebből a sajnálatos alapállapotból kell hát kihozni amit lehet. Ez egyetlen módszer, ha tudatossá válunk, utána megyünk a dolgoknak, és kiderítjük az igazságot. Ez nem mindig egyszerű, hiszen az élelmiszer és egészségipar biztosan nem szeretné, ha megtudnád mivel etetnek. A média is tele van hamis, vagy féligazságok sokaságával. Mi hát a megoldás?

Nos ha valóban szeretnéd megtudni az igazságot, a táplálkozásunkat érintő, és ezáltal egészségünket nagyban veszélyeztető különféle élelmiszeripari eljárásokról, adalékanyagokról, vegyszerekről, átverésekről és csalásokról, akkor itt a helyed. Lehet, hogy néhány cikk elolvasása után lesz néhány nyugtalan éjszakád, de ha valóban érdekel a saját és szeretteid egészsége, akkor ezekről tudnod kell.

Az egyetlen esélyed az igazi egészségre, ha tájékozott vagy. Csakis így veheted fel a harcot az élelmiszeripar és egészségipar gazembereivel, akik az egészségeden keresztülgázolva csak a profitot tartják szem előtt.

Az egyik legnagyobb kihívásunk, hogy táplálkozásunkat egészségesen, intelligensen és felelősen tudjuk megoldani. Nagyon sok ember öntudatlanul étkezik. Olyan ételeket esznek nap mint nap, amire semmi szükségük, vagy amelyek kifejezetten károsak. Aztán csodálkoznak rajta hogy miért kövérek vagy egészségtelenek. Végletekig feldolgozott, és mérgezett szemetet esznek.

Van azonban egy még rosszabb változat, mikor az egészséges élelmiszer illúzióját keltik. Mi pedig nyugodt szívvel fogyasztjuk és adjuk gyermekeinknek, a megfelelő minőségűnek hitt ételeket, italokat vagy táplálékkiegészítőket.

Szerencsére, annak aki valóban akarja, létezik megoldás. És ez nem más, mint a tudatos táplálkozás. Azt adjuk a testünknek, amire annak az optimális egészségéhez, funkciójához és energiához szüksége van. Se többet sem kevesebbet. Tiszteljük a testünket és kezeljük helyén ezt az ajándékot. A döntés immár szerencsére a te kezedben van. Élj hát a lehetőséggel, és ne nyelj le bármit!

Tompos Zsolt
A Tudatos Táplálkozás oldal alapítója és szerkesztője