Kötelező méregtelenítés. Egy jól hangzó tévhit.


Minden tavasszal felüti fejét a méregtelenítési mánia. Az elmélet az, hogy dobjuk félre az alkoholt, cukort, húst, tejtermékeket, feldolgozott élelmiszereket egy rövid időre. Ugyanakkor igyunk sokkal több vizet, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt. A méreganyagokat söpörjük ki a szervezetből, ezáltal számos előnyre teszünk szert. Szebb bőr, jobb emésztés, javuló immunrendszer, több energia és súlyvesztés.

Az igazság az, hogy semmi szükségünk külön méregtelenítésre. Egy jó működő testben, és egészséges étrend mellett a méreganyagok eltávolítása a máj és vesék feladata. A méregtelenítő diéta, vagy kúra egy hibás megközelítésen alapul.

Ugyanakkor a méregtelenítés egyes szempontjai lehetnek igen értékesek. Ilyenek például a cukrok, a feldolgozott élelmiszerek, kávé, alkohol, zsírok bevitelének csökkentése. Több zöldség és gyümölcs fogyasztás, ami egyébkén az általános egészségre rendkívül kedvező hatással van. Sok víz fogyasztása, ami remekül átmossa szervezetünket, segítve a méreganyagok hatékony eltávolítását. A kávé és cukros üdítők lecserélése.

A legtöbb, valóban egészségesnek bizonyult étrend, széles élelmiszer választékot ajánl. Azáltal, hogy drasztikusan csökkentjük a méregtelenítés alatt megevett élelmiszerek mennyiségét, azon tápanyagok mennyiségét is csökkentjük, amik pont a megfelelő működéshez szükségesek. Ezen hiányosságok, ezután inkább egy romló állapot felé vezetnek.

A mellékhatások, úgymint fejfájás, szédülés, ingerlékenység, hányinger, állítólag a távozó méreganyagok hatására alakulnak ki. Valójában ezek a jelek, sokkal inkább egy éhező szervezet kétségbeesett jelzései, a nem kielégített tápanyagigényre, mintsem a tisztulás jelei.

TZS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük