BLOG

Az oxigénes víz hatása csak kitaláció

Az oxigénes vízről először 2010 végén írtam, akkor botlottam egyre többször az oxigénes vizet hirdető weboldalakba, újságokba, sőt már tv műsorokba is. Most 2017 vége van, de sajnos ezen az átverésen még mindig nem léptünk túl.

Nyitott vagyok minden az egészséges táplálkozást érintő dolog iránt, de azért meglepő hogy az ilyen nyilvánvaló hülyeségek, milyen gyorsan el tudnak terjedni és tartják magukat hosszú éveken keresztül.

Úgy hiszem, hogy sok táplálékkiegészítő van, ami pozitívan befolyásolhatja az egészségünket, de az oxigénes vizet semmiképpen nem sorolnám közéjük.

Már eleve ez ötlet is nevetséges, hogy a vízen keresztül juttassuk be a szervezetünkbe az oxigént, hacsak nem halnak születtünk. Az oxigénfelvételre ugyanis egy igen nagyszerű szervünk van, ami ugye a tüdőnk.

1 liter víz oxigéntartalma légköri nyomáson maximum 10 mg lehet, amennyiben tiszta oxigént pumpálunk bele ez az érték felmehet 40-50 mg magasságában, ami idővel visszaesik 10 mg-ra. Még ha ezt a 40-50 mg-ott is vesszük, ami 1 liter vízben van, ez igazából egy mély lélegzetvételnyi oxigént jelent.

Persze a gyomor nem éppen ideális helye a légnemű anyagok szervezetbe juttatásának, még szerencsére, hiszen akkor nagy bajban lennének, akik szénsavas üdítőitalt vagy ásványvizet isznak.

Az hogy az oxigénnek milyen kedvező egészségügyi hatásai lehetnek, az itt most közömbös, hiszen az oxigénhez a légzésen át bőségesen hozzá juthatunk.

Nem véletlenül hangsúlyozzák sokan, hogy tanuljunk meg rendesen lélegezni, néhány mély lélegzettel messze többet tehetünk magunkért, mintha a vízből akarnánk kivonni azt.

Mindezek után elképzelni nem tudom mi értelme az oxigénes víz fogyasztásának, de aki szereti az ablakon kidobni a pénzét, az írjon és megadom a számlaszámomat.

De hogy a végén valami jót is írjak az oxigénes vízzel kapcsolatban, sok más táplálékkiegészítővel szemben, ártani legalább biztosan nem árt.

TZS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük